02 April, 2011

Risau 'dibogelkan' Dalam Facebook
MANGSA (kiri) menunjukkan gambar lelaki yang didakwa mengugut untuk menyebarkan gambar bogelnya kepada Michael Chong di Kuala Lumpur semalam

Kepada pemilik akaun facebook yang gemar upload gambar-gambar peribadi terutama muslimah sila hati-hati. Dibimbangi gambar anda dimanipulasi seperti kes ini.....AbuAqilAdnan
--------------------------------
KUALA LUMPUR – Seorang pelajar Fakulti Perubatan, Kampus Kesihatan, Universiti Sains Malaysia (USM) di Kubang Kerian, Kelantan kini hidup dalam keadaan tertekan selepas menerima ugutan daripada seorang penggodam internet yang mahu menyebarkan gambar lucah menerusi teknik pertindihan (superimpose) dirinya.
Pelajar tersebut yang hanya mahu dikenali sebagai Devi, 20, menerima ugutan itu daripada seorang lelaki yang memperkenalkan dirinya sebagai Rao dan mendakwa bekerja sebagai pereka laman web.
Devi memberitahu, dia menerima ugutan tersebut selepas mengesahkan permintaan lelaki berkenaan untuk menjadi rakan di laman sosial Facebook pada 24 Mac lepas.
Dia mendakwa, selepas itu lelaki berkenaan bertindak mengambil gambarnya yang ada di dalam album di laman sosial itu serta mencuri alamat akaun miliknya.
“Lelaki berkenaan juga menukar kata laluan akaun alamat laman carian Yahoo! milik saya hingga membolehkan dia mengakses dan menukar maklumat peribadi saya sesuka hati,” katanya ketika ditemui di Pejabat Pengaduan Awam MCA di sini semalam.
Sumber KOSMO

2 comments:

♥Miey Raa♥ berkata...

rse takut bila baca artikrl ni!!!~

Tanpa Nama berkata...

kena jaga-jaga. kepada perempuan di luar sana, hati2 time nak upload gmbar tu.

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails
 
Share